EXCURSII LOCALE DIN CÂMPUL CETĂȚII

Avem mai multe trasee de parcurs cu peisaje mirifice care cu siguranță vor face cazarea la noi mult mai memorabilă.​

Cetatea şi lacul cu arini

Traseul marcat cu punct roşu porneşte din centrul satului. Este un traseu mai scurt, dar având în vedere înclinarea pantei ce duce la cetate necesită un efort fizical mai mare. Deoarece este vorba de un circuit se poate porni pe oricare dintre ramurile râului Niraj. La jumătatea drumului ajungem la Lacul cu Anini. Este un lac format nu demult, care a inundat o petice de pădure şi care ne dă impresia unei miniaturi a Lacului Roşu din Munţii Hăşmaş. Lacul are un microclimat interesant care găzduieşte o faună şi floră foarte bogată. De aici putem urca la ruinele cetăţii a cărui origine este necunoscută. Istoricul Orban Balazs a considerat în lucrarea sa “Descriera Secuimii”, că după poziţia sa este unul dintre cetăţile de apărare secuieşti.

Lacul cu Arini de la Câmpu Cetății
Traseul Nirajului

Traseul Nirajului

Traseul de o varietate peisajistică aparte poate fi parcurs şi cu maşina. În timp ce urcăm pădurile paşnice de foioase dau locul brazilor şi văii sălbatice a Nirajului Mic. Nirajul în această parte capătă aspectul unui râu de munte cu mai multe cascade mici. Pe malul dreapta se află câteva stâne unde se poate gusta caşul şi urda.

Rămăşiţele craterului vulcanic (1777m)

O parte a traseului lung de 20 de km. o putem parcurge şi cu maşina iar ultimele 6 km pe jos. În acest traseu se află mai multe piste de helicopter şi leşuri care au deservit pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Cea mai interesantă parte însă este mersul printer jenupări şi priveliştea de pe culmea Saca Mare, ceea mai înaltă culme dim Munţii Gurghiului. Dacă avem parte de vreme senină putem admira lanţul munţilor Harghita, Hăşmaş şi Călimani.

CONTACTEAZĂ-NE PENTRU REZERVĂRI

Telefon

0724 235 859

Adresă

Judeţul Mureş, Sat Câmpul Cetăţii, Str. Păstrăvăriei, nr. 32

Email

halaszcsarda95@gmail.com

Politica de confidențialitate

Termeni şi condiţii